Vi byter namn till Yetric AB. Läs mer om vad det innebär på yetric.com
logotype

80 Ridge Street Media

Vi är experter på User Experience

Användaren i fokus. Effektivare appar. Bättre lönsamhet.

Foto från Revet, Jonstorp

Apputveckling för iPad, iPhone och Android

Publicerad av 

En mobil webb- och appstrategi är ett måste. Vi har sett något av en revolution i hur mobila enheter tagit över som en av de viktigaste sättet att söka information och surfa på nätet. Vi har sett en hel app-ekonomi växa fram som omsätter miljarder och fortsätter att växa i oavbruten takt. Kanske har du tagit ett första steg med en responsiv design på din mobila webb och känner att det är dags att tydligare renodla ditt mobila erbjudande?

Hur gör man en app?

Appar utvecklas i anpassade utvecklingsmiljöer för apputveckling. För iPhone och iPad (iOS) så är det iOS Developer Program och Xcode, och således en Mac-dator, som gäller och för att få göra appen tillgänglig på Apples App Store så måste man ha en utvecklarlicens, ska du bygga en app rekommenderar vi att du själv skaffar en utvecklarlicens från Apple så det är ni som står som ägare och distributör av appen. Ridge Street Media kan hjälpa er med det administrativa att sätta upp en utvecklarlicens. En utvecklarlicens kostar $99 per år och den ger dig rätt att prova appar på iOS enheter och att lägga upp appar för försäljning. För att skapa iPhone eller iPad appar i Xcode behöver man kunna Objective-C.

Detta behövs för att komma igång att bygga iOS-appar

  • iOS Developer Program
  • Xcode
  • Mac OS X dator
  • Objective C

Android som är skapat av Google har ett gratis SDK att ladda ned som finns tillgängligt till Ubuntu, Mac OS X och Windows. Du behöver inte betala för att utveckla appar till Android och det är överlag en friare plattform att bygga, testa och sälja appar på, men inte i närheten av samma ekonomiska möjligheter som finns i iPhone och iPad plattformen. För att bygga Android appar så behöver du kunna Java.

Detta behövs för att komma igång att bygga Android-appar

  • Android SDK
  • Java
Det är enklare att komma igång med Android-utveckling och ställer mindre krav på din miljö och är gratis.

iPhone Appar

iPhone-appar var de appar som startade allt. Apple lanserade App Store och lät utvecklare publicera applikationer där mot att de tog en procent, 30%, på priset. Idag finns över 500 000 appar tillgängliga för iPhone och det växer fortfarande lavinartat. Det finns tre prismodeller för iPhone appar för dig som företag, gratis appar, prissatta appar och appar med så kallade in-app purchases. Helt beroende på din affärsmodell och vad du har för strategi med din app så bör man anpassa sin prissättning därefter.   Man brukar säga att iOS (iPhone + iPad) kunder är mer villiga att betala för sina appar än Android-användare. En av anledningarna till det är att en iPhone eller iPad alltid är knuten till ett Apple-konto och ett kontokort vilket gör tröskeln för köp väldigt låg.

iPad Appar

iPad-appar köps också på Apple App Store. Precis som iPhone-appar har de tre prismodeller. Det finns tre typer av appar som fungerar på iPad: Unika iPad-appar, universella appar för iPhone och iPad eller gamla iPhone-appar som kan skalas upp att köra på iPad.  Idag finns det över 225 000 iPad appar tillgängliga för nedladdning på App Store. iPad växer mer och mer fram som en perfekt plattform för spel och barnapplikationer.

Appar till Android

Android appar kan laddas ned på många olika ställen, du kan som publisher välja att låta dina kunder ladda ned en Android-app från din webbplats eller från en marknadsplats. Den största marknadsplatsen för Android-appar är Google Play där du kan sälja din app. Idag finns det ca 450 000 Android-appar tillgängliga. Google tar 30% av det du drar in om du säljer din app på Google Play.

Vi är apputvecklare

Ridge Street Media utvecklar iPhone, iPad och Android appar. Just nu jobbar vi med en diabetes app och en iphone app för Uppsala Bostad. Genom att tillsammans se hur en app kan komplettera din befintliga närvaro på nätet eller skapa en app som den primära produkten för din verksamhet. Beroende på hur er strategi och er befintliga kundsegment ser ut så bör app:en anpassas efter detta. Ska man bara ha en iPhone app eller ska man täcka hela utbudet med en iPhone, iPad och en Android-app? Kontakta oss så kan vi sätta oss ner och diskutera vilka behov ni har och vad som passar er bäst, det är dags att hoppa på app-tåget.

Läs mer i vår blogg

Vill du lära dig mer om User Experience?

Anmäl dig till vår nyhetslista så får du tips direkt till din e-post.

Vill du lära dig mer om User Experience?

Anmäl dig till vår nyhetslista så får du tips direkt till din e-post.

Några av våra kunder


Senaste på bloggen

På vår blogg kan du läsa våra tankar kring User Experience.


80 Ridge Street Media AB

Bättre och mer effektiv webb och appar med fokus på User Experience, Product Management, SEO, Webbutveckling. Knivsta, Uppsala.

Åsgatan 80
74145 Knivsta, Uppsala
Telefon 0735-336699
E-post info@ridgestreet.se
Webb
Facebook ridgestreet
Twitter @80ridgestreet
Google Plus Google+