logotype

80 Ridge Street Media

Öka intäkterna med användaren i fokus

Foto från Påarp, Halmstad

Automatisk deployment med DeployHQ och Github webhooks

Publicerad av   i Webbutveckling

En av de saker som tar mycket tid från en om man driver en produkt online är att få ut nya versioner av sin webbplats, app eller API på sina servrar. Det är oftast en del flyttande av filer, konfigurerande och uppdatering av bibliotek, mjukvara och paket på operativsystemet. Själv har jag lagt ned otaliga timmar på detta och ville hitta ett pragmatiskt sätt att få ut min nya kod till mina servrar (som jag främst kör på VPS:er hos Glesys, Amazon och Digital Ocean). Jag är medveten om tyngre lösningar som Jenkins, Team City och liknande, men det var inte vad jag var ute efter, jag ville ha något som passade den ensamme produktutvecklaren (hen som kodar, designar, driver hosting, felsöker, marknadsför osv). Då ramlade jag på DeployHQ.

DeployHQ är väldigt prisvärt och passar mitt sätt att jobba på. Man skapar projekt och kopplar dem till Github-repon, med hjälp av specifika SSH-nycklar får projekten access till maskinerna skall deploya till. I den enklaste formen så kan man deploya från sitt Github-repo när det passar en, dvs man initierar en deploy från gränssnittet på DeployHQ. Vill man ha mer automatik, vilket man antagligen vill ha på vissa miljöer, rekommenderar jag att man använder webhooks på sitt Github-repo, något som är väldigt enkelt att sätta upp.

För mina viktigaste projekt så har jag satt upp det på följande sätt:

  1. DeployHQ deployar automatiskt från master-branchen till min stagingmiljö via Githubs webhooks. På det sättet har jag alltid en miljö (som bara jag kommer åt) som snurrar med senaste koden i livemiljö. Det är en bra agil princip, ha alltid en master-branch som funkar.
  2. När jag är redo att flytta saker till live ser jag till att merga in master in releasebranchen. Via DeployHQ kan jag då välja att antingen automagiskt (webhooks) eller medelst manuell kraft (tryck på deploy i UI:et) deploya till min live-miljö.

Det finns massor av olika inställningar som kan göras, script som kan köras före, efter osv, så det är en ganska kraftfull setup för en låg penning, jag betalar 6 pund per månad för 10 projekt med obegränsat antal deploys. Prisvärt.

Om detta verkar passa ditt sätt att jobba och tänka, ta en kik på DeployHQ och tveka inte att höra av dig om du undrar något.

Kategorier

Nyckelord

Kommentarer

Vill du veta mer?

Anmäl dig till vår nyhetslista så får du tips direkt till din e-post.

Vill du veta mer?

Anmäl dig till vår nyhetslista så får du tips direkt till din e-post.

Några av våra kunder


Senaste på bloggen

På vår blogg kan du läsa mer om effektiva appar.


80 Ridge Street Media AB

Bättre och mer effektiv webb och appar med fokus på User Experience, Product Management, SEO, Webbutveckling. Knivsta, Uppsala.

Åsgatan 80
74145 Knivsta, Uppsala
Telefon 0735-336699
E-post info@ridgestreet.se
Webb
Facebook ridgestreet
Twitter @80ridgestreet
Google Plus Google+