logotype

80 Ridge Street Media

Öka intäkterna med användaren i fokus

Foto från Påarp, Halmstad

Egen VPS på Digital Ocean

Publicerad av   i Webbutveckling

För de flesta så fungerar ett vanligt webbhotell för företagets webbplats eller produkt, men när behoven förändras, eller man av någon anledning vill ha full kontroll över vilken mjukvara man behöver på sin server så behövs en egen dedikerad server eller en VPS (Virtual Private Server).

Vi på 80 Ridge Street Media AB kör våra webbar på olika typer av servrar, bland annat ett par VPS:er från Glesys, som vi är mycket nöjda med. I veckorna så behövde vi sätta upp en ny server för ett kommande projekt och valet stod mellan att hoppa på Amazon Elastic Compute Cloud (Amazon EC2) eller att köra Digital Ocean. Valet föll på Digital Ocean. Anledningen till att valet föll på Digital Ocean för just det här projektet var fler, bland annat:

  • Prisvärt – Digital Ocean har ett väldigt prisvärt erbjudande på VPS-marknaden
  • Bra användarfokus – Det är tydligt att de sätter sina kunder i fokus, en bra upplevelse att läsa på om produkten, sätta upp den och framför allt dokumentationen om hur du sätter upp olika typer av populära miljöer på din hosting-lösning hos Digital Ocean.
  • Stort urval på konfigurationsalternativ – Du kan välja vilket OS du vill ha, speciell mjukvara (one-click installs) och backup-lösning. Sen bestämmer du storlek och var i världen du vill att din virtuella server skall finnas.
  • Enkelt och snabbt att komma igång – Digital Ocean har verkligen lyckats med onboardingen, de har integrerat in ganska komplexa steg som SSH-nyckel setup i signup-stegen så du kommer komma igång med en färdig VPS med vettig setup snabbt.

All-in-all så tycker vi på 80 Ridge Street Media AB att du kan välja Glesys, Amazon eller vilken leverantör som helst, men vi gillade upplevelsen av att skaffa konto hos Digital Ocean och om du letar efter en prisvärd VPS-leverantör så är de absolut värda att prova då du kommer få ett prisvärt alternativ och komma igång snabbt och enkelt med bra stöd i deras dokumentation.

Prova Digital Ocean VPS.

Kategorier

Nyckelord

Kommentarer

Vill du veta mer?

Anmäl dig till vår nyhetslista så får du tips direkt till din e-post.

Vill du veta mer?

Anmäl dig till vår nyhetslista så får du tips direkt till din e-post.

Några av våra kunder


Senaste på bloggen

På vår blogg kan du läsa mer om effektiva appar.


80 Ridge Street Media AB

Bättre och mer effektiv webb och appar med fokus på User Experience, Product Management, SEO, Webbutveckling. Knivsta, Uppsala.

Åsgatan 80
74145 Knivsta, Uppsala
Telefon 0735-336699
E-post info@ridgestreet.se
Webb
Facebook ridgestreet
Twitter @80ridgestreet
Google Plus Google+