Vi byter namn till Yetric AB. Läs mer om vad det innebär på yetric.com
logotype

80 Ridge Street Media

Vi är experter på User Experience

Användaren i fokus. Effektivare appar. Bättre lönsamhet.

Foto från Revet, Jonstorp

Enkel MySQL-backup till Amazon S3

Publicerad av   i Webbutveckling

Jag har varit slarvig med mina egna db-backuper emellanåt och inte haft något riktigt taktik för det, utan skött en hel del manuellt, men idag (på förekommen anledning) så satte jag upp en lösning som passar mig perfekt, dagliga backuper till Amazon S3 från min VPS. Direkt känns det lite tryggare.

Lösningen som passade mig var detta script jag hittade: MySQL-backup-to-Amazon-S3. Det enda du behöver för att komma igång är ett Amazon AWS-konto och och en debian/ubuntu-maskin med MySQL som du vill göra backup på. Jag satte upp det på under 5 minuter och kommer nu leva och känna mig lite tryggare tills jag blir motbevisad vid nästa serverkrasch.

Kategorier

Nyckelord

Kommentarer

Vill du lära dig mer om User Experience?

Anmäl dig till vår nyhetslista så får du tips direkt till din e-post.

Vill du lära dig mer om User Experience?

Anmäl dig till vår nyhetslista så får du tips direkt till din e-post.

Några av våra kunder


Senaste på bloggen

På vår blogg kan du läsa våra tankar kring User Experience.


80 Ridge Street Media AB

Bättre och mer effektiv webb och appar med fokus på User Experience, Product Management, SEO, Webbutveckling. Knivsta, Uppsala.

Åsgatan 80
74145 Knivsta, Uppsala
Telefon 0735-336699
E-post info@ridgestreet.se
Webb
Facebook ridgestreet
Twitter @80ridgestreet
Google Plus Google+