logotype

80 Ridge Street Media

Öka intäkterna med användaren i fokus

Foto från Påarp, Halmstad

Säkra din webbplats med SSL-certifikat från Lets Encrypt

Publicerad av   i Webbutveckling

Just nu pratas det mycket om kryptering. Apple vill säkra sina kunders kommunikation och Obama vill kunna läsa alla typer av meddelanden med hänvisning till rikets säkerhet. En annan form av kryptering är SSL-trafik, det vill säga säker och krypterad trafik till och från din webbplats över https. När din trafik går över SSL kan ingen ”lyssna” på din trafik. Sen så har ju även Google medgett att sajter med https rankar bättre än de som bara kör http. Att sen flera browsers planerar att markera http som osäkert gör ju även att fler och fler vill byta till https.

Lets Encrypt gör livet enklare och billigare

Lets Encrypt är en helt gratis tjänst. De drivs av några kärnvärden: Det ska vara gratis, automatiskt, sä.kert, transparent, öppet och kooperativt. Tidigare har det varit krångligt, dyrt och dålig insyn kring SSL-certifikat, de har kostat onödigt mycket och ett fåtal organisationer och försäljare har tjänat storkovan på att sälja certifikat, vilket i sin tur försvårat och försenat introduktion av säker internettrafik.

Vad behövs för att få ett gratis SSL-certifikat från Lets Encrypt?

Egentligen är det ganska enkelt upplagt, du behöver tillgång till en webbserver där du installerar en specifik mjukvara från Lets Encrypt. Följ de tydliga instruktionerna på deras webbplats för att få ett nytt och färskt SSL-certifikat till din webbplats. Certifikat från Lets Encrypt löper under 90 dagar och måste således förnyas med jämna mellanrum, det fina med Lets Encrypt är att det kan göras automatiskt. Nedan har vi lagt till några länkar för hur man installerar Lets Encrypt SSL-certifikat på lite olika former av servrar och operativsystem.

Mer info om hur man installerar certifikat från Lets Encrypt

Kategorier

Nyckelord

Kommentarer

Vill du veta mer?

Anmäl dig till vår nyhetslista så får du tips direkt till din e-post.

Vill du veta mer?

Anmäl dig till vår nyhetslista så får du tips direkt till din e-post.

Några av våra kunder


Senaste på bloggen

På vår blogg kan du läsa mer om effektiva appar.


80 Ridge Street Media AB

Bättre och mer effektiv webb och appar med fokus på User Experience, Product Management, SEO, Webbutveckling. Knivsta, Uppsala.

Åsgatan 80
74145 Knivsta, Uppsala
Telefon 0735-336699
E-post info@ridgestreet.se
Webb
Facebook ridgestreet
Twitter @80ridgestreet
Google Plus Google+