logotype

80 Ridge Street Media

Öka intäkterna med användaren i fokus

Foto från Påarp, Halmstad

FAQ

Publicerad av 

Vi har gått genom vår webbstatistik och försökt reda ut de vanligaste frågorna som ställs för att komma till vår webbplats. Nedan har vi samlat de vanligaste frågorna som förekommer med korta svar och fördjupningslänkar för den som är intresserad att läsa mer.

Vilken konverteringsgrad ska man räkna med?

Att mäta effektivitet i sin webb genom att kontrollera och mäta konverteringsgrad är viktigt för att veta om din webbplats är effektiv eller ej. Men en fråga som i stort sett alla ställer är vad en bra konverteringsgrad är. Dock så är det inte riktigt så enkelt. En bra konverteringsgrad beror på många olika faktorer. Läs gärna mer om konvertering och lär dig vilken konverteringsgrad du kan förvänta dig och hur man gör för att optimera sin konverteringsgrad.

Vad är User Experience?

Få begrepp är så misshandlade inom webb som användbarhet, användarupplevelse och user experience. Vad innebär user experience? User Experience är, enligt 80 Ridge Street Media, ett begrepp som innehåller hur en användare upplever och tar in din upplevelse. Det är inte bara form och färg, det är även hur du bemöter dina kunder när de skickar mail till support, vilken ton du har i din marknadsföring och vilka värden du vill framhäva i ditt varumärke. Användarupplevelsen genomsyrar alla de delar som en kund kommer i kontakt med i en produkt.

Vilka är fördelarna med en mobil hemsida/webbplats?

Din webbplats behöver fungera för mobila enheter. En mobil hemsida är av yttersta vikt för att täcka alla dina besökares behov. Fördelarna är många, du anpassar upplevelsen för de som inte har tillgång till en fullstor skärm samt ger den mobila användaren en bättre upplevelse när du erbjuder honom/henne en mobil webb.

Hur gör man en mobil hemsida?

Det finns flera sätt att få en webbplats som är anpassad för mobila enheter. Antingen så bygger man en dedikerad mobil hemsida eller så bygger man sin webbsida så att den är responsiv, dvs att samma webbsida är anpassad för olika typer av klienter. Det finns för- och nackdelar med båda approachen till en mobil hemsida.

Hur snabbt laddar hemsidan?

En snabb webbplats är A och O för dina kunder. Genom att optimera din webbplats i backend och frontend avseende webbprestanda så ökar du chanserna för att dina kunder håller sig nöjdare och inte lämnar din webbsida för en konkurrent. Vi fokuserar väldigt mycket på högpreseterande webbplatser åt våra kunder.

Vad är en landningssida?

En landningssida är en optimerad sida på din webbplats som fokuserar på ett problemområde. Oftast har man landningssidor för annonser. Landningssidor ska vara optimerade för att konvertera sina besökare.

Hur lägger man ut appar på App Store?

För att kunna börja sälja appar på App Store så måste man ha en utvecklarlicens från Apple. En sådan kostar $99/år och kan köpas på iOS Developer Program. När du har en utvecklarlicens kan du provisionera dina iOS enheter och testa dina appar på riktiga iOS-produkter innan du laddar upp dem på App Store.

Hur fort laddas min hemsida?

Har du en långsam hemsida? Det finns flera sätt att mäta hur fort (eller långsamt) ens webbplats laddar. Det finns plugins till webbläsare (Firefox och Chrome) som YSlow från Yahoo och Page Speed från Google. Du kan även använda dig av onlinetjänster som Pingdom. Vill du lasttesta din webbplats kan du köra Apache Benchmark från terminalen eller använda mer sofistikerade lösningar som locust.io.

Hur gör man appar till ipad?

För att bygga appar till ipad så måste man använda Apples utvecklingsmiljö Xcode. Vill man testa på en riktigt iPad och även distribuera sina appar på App Store så måste man ha en utvecklarlicens hos Apple för iOS-mjukvara. En sådan license kostar $99/år. Man skriver appar för iPad i Objective C. Nu finns det även mellanvara som gör att du kan utveckla appar för iPad, iPhone och Android med JavaScript och annan webb (Titanium och PhoneGap).

Hur gör man en hemsida på en ipad?

Ofta så fungerar webbsidor hyfsat på en iPad då det är en bra webbläsare i den från början. Det som är den stora skillnaden är att den inte stöder vissa tredjeparts-lösningar som exempelvis Flash. Vill man göra en dedikerad webbsida för iPad så är det vettigt att kika på hur man bygger mobil webb med responsiv webbdesign.

Hur kan man webboptimera?

Det finns flera sätt att optimera sin webbsida på. När vi pratar om webboptimering är det framför allt tre områden som vi väljer att fokusera på:

 1. Sökmotoroptimering
  Att optimera sin webbsida för att ranka bättre på de sökord som effektivast driver affärer.
 2. Prestandaoptimering
  Att optimera sin webbsida för att vara snabb och effektiv så att besökarna upplever att de snabbt och enkelt löser de problem webben lovar att den löser.
 3. Konverteringsoptimering
  Att optimera en besökares väg från besökare till kund genom att testa flöden, sätta upp hypoteser, lusläsa webbanalys och utföra A/B-tester.

Hur räknar man ut konverteringsgraden?

Konverteringsgrad är ett mått på hur framgångsrik en webbplats är på att konvertera sina besökare i olika skeenden av sin interaktion med dem. I sin enklaste form är konverteringsgrad ett relativt nummer i procent av hur många som tar sig genom ett visst flöde. Om 100 personer besöker en signup-sida och 35 personer slutligen skaffar ett konto så är konverteringsgraden för signup-sidan 35%.

Har ni några sökoptimering tips?

Sökmotoroptimering är viktigt. Några enkla tips från oss för att bli bättre på sökmotoroptimering är:

 • Lär dig att hitta sökord för din webbsida som är hyfsat populära och utan större konkurrens
 • Skriv innehåll för användare inte för sökmotorer
 • Länka relevant innehåll till varann för att skapa en bättre användarupplevelse
 • Jobba långsiktigt med en strategi, inga kortsiktiga lösningar
 • Dela med dig av dig själv och ditt innehåll (gästblogga, PR, låt folk gästblogga osv)
 • Se till att få in länkar från relaterade sidor

Hur kommer vi igång med HTML5?

Idag vill alla komma igång med HTML5. Problemet är väl att de flesta bara säger det men har liten idé om vad det innebär. Allt som oftast när folk pratar om HTML5 idag så är det JavaScript. Idag finns nya väldigt kraftfulla JavaScript-api:er som tillåter webbutvecklare att skriva väldigt kompetenta webbapplikationer. Vill du lära dig HTML5, gå till vår systersajt webbsida.org och signa upp för vår kommande HTML5 bok.

Vad är webbutveckling?

Vi på 80 Ridge Street Media AB pysslar med att bygga en bättre webb. Webbutveckling är en av de saker vi gör. Webbutveckling är kunskapen om att bygga webbsystem som skalar för ett stort antal samtidiga användare. Webbutveckling är ofta uppdelad i front-end, dvs byggandet av effektiva gränssnitt som fungerar i alla typer av webbklienter och back-end, dvs att bygga servermjukvara som är anpassad för att klara av de trafikmängder som populära webbplatser innebär. Vi på 80 Ridge Street Media AB bygger oftast webb med stabila open source språk som Python, Ruby, PHP, JavaScript, CoffeeScript, CSS, Less, SCSS.

Vad är responsiv webbdesign?

Responsiv webbdesign är en teknik där man med hjälp av olika hjälpmedel anpassar en webbsida beroende på vad en klient är kapabel att göra. Det vill säga att den som surfar in med en iPad får en annan design-upplevelse än den som surfar in med en fullstor webbläsare på sin stationära dator.

Vad är webbstrategi?

En strategi försöker peka ut var man är på väg med sin produkt på längre sikt, således är en webbstrategi en strategi för var man vill med sin webb på lång sikt. För att sätta upp en fungerande webbstrategi bör man fundera på följande:

 • Vilka mål vill vi uppnå med vår webbplats?
 • Vilka målgrupper har vi?
 • Ska vi fokusera på en nisch?
 • Ska vi undvika några nischer?
 • Vilka är våra konkurrenter?
 • Ska vi expandera till nya områden?
 • Ska vi växa organiskt eller via uppköp?
 • Hur ska vi generera trafik? SEO, annonser eller viralt?

Relaterade sidor

Vill du veta mer?

Anmäl dig till vår nyhetslista så får du tips direkt till din e-post.

Vill du veta mer?

Anmäl dig till vår nyhetslista så får du tips direkt till din e-post.

Några av våra kunder


Senaste på bloggen

På vår blogg kan du läsa mer om effektiva appar.


80 Ridge Street Media AB

Bättre och mer effektiv webb och appar med fokus på User Experience, Product Management, SEO, Webbutveckling. Knivsta, Uppsala.

Åsgatan 80
74145 Knivsta, Uppsala
Telefon 0735-336699
E-post info@ridgestreet.se
Webb
Facebook ridgestreet
Twitter @80ridgestreet
Google Plus Google+