logotype

80 Ridge Street Media

Öka intäkterna med användaren i fokus

Foto från Påarp, Halmstad

Gränssnittsutveckling

Publicerad av 

Gränssnittsutveckling är konsten att tekniskt bygga åtkomliga, användarvänliga och effektiva gränssnitt, oftast i webbteknologier baserat på HTML, CSS och JavaScript och även MVC- och REST-baserade lösningar i dynamiska språk som Ruby, Python och PHP.

För många år sen fanns det en idé om att utveckling av bakomliggande system, så kallad back-end utveckling, var mer avancerad än att utveckla gränssnitt. Vi på Ridge Street Media har jobbat med gränssnittsutveckling i över 15 år och kan med rätta säga att så inte är fallet. Gränssnittsutvecklare brukar även omnämnas som Front-end developer. På senare tid har efterfrågan på avancerade användargränssnitt ökat och webben exploderar idag i de tekniker som är möjliga för att bygga avancerade webbgränssnitt. Vi tror att den perfekta gränssnittsutvecklaren är en kreativ person som finner ett lugn i att vara den som tekniskt knyter samman möjligheterna som en bra back-end ger en med de krav som finns från användare och affären. Gränssnittsutvecklare idag bör ha bra koll på hur man designar ett bra REST-API, hur man talar med en designer så designen han eller hon jobbar fungerar ihop med ett responsivt approach till webb och även förklara vilka möjligheter nya tekniker ger affären att bygga snabbare, bättre och mer effektiva realtidswebbgrännssnitt. I vår värld så är gränssnittsutvecklaren en viktig spelare för hela användarupplevelsen, inte bara en kugge som knackar kod. En bra gränssnittsutvecklare kan oftast ganska mycket om webbutveckling, från vad som gör en sajt långsam på servern till hur man bäst tillgodoser sina användares behov med genomtänkt design.

Relaterade sidor

Vill du veta mer?

Anmäl dig till vår nyhetslista så får du tips direkt till din e-post.

Vill du veta mer?

Anmäl dig till vår nyhetslista så får du tips direkt till din e-post.

Några av våra kunder


Senaste på bloggen

På vår blogg kan du läsa mer om effektiva appar.


80 Ridge Street Media AB

Bättre och mer effektiv webb och appar med fokus på User Experience, Product Management, SEO, Webbutveckling. Knivsta, Uppsala.

Åsgatan 80
74145 Knivsta, Uppsala
Telefon 0735-336699
E-post info@ridgestreet.se
Webb
Facebook ridgestreet
Twitter @80ridgestreet
Google Plus Google+