logotype

80 Ridge Street Media

Öka intäkterna med användaren i fokus

Foto från Påarp, Halmstad

Webbprototyper, Minimum Viable Product och Lean Startup

Publicerad av 

Har du en produktidé och vill se om den fungerar? Vill du på ett tidigt skede få input från dina användare för att skapa en bättre användarupplevelse? Ibland är det bästa värdet för dig som företagare att kunna testa din idé så snabbt som möjligt, man pratar ofta om MVP, Minimum Viable Product, inom Lean Startup-konceptet. Kanske ta fram en webbprototyp för att snabbt kunna prova om ditt koncept är effektivt.

Minimum Viable Product

En strategi för att testa om en produkt har potential att bli stor är att bygga en produkt med ett minimum av features, en så kallad Minimum Viable Product,  men som ändå är unik för att så fort som möjligt få ut den på marknaden. Tanken med att bygga produkter på detta sätt är egentligen enkel, man bör undvika att bygga en produkt som inte användarna vill ha, genom att tidigt släppa sin produkt kan man också enklare ändra delar i sin produkt och minimera antalet kronor man spenderar på att få ut produkten till kund.

Lean Startup

En populär metod för att förbättra produktutvecklingen av nya produkter är Lean Startup. Syftet med Lean Startup är att få till en iterativ snabb process för produktuveckling som är baserad på så kallad validated learning, att kontinuerligt utvärdera sina hypoteser mot riktigt data och använda den kunskapen vid vidare iteration av produkten.

Läs mer

Relaterade sidor

Vill du veta mer?

Anmäl dig till vår nyhetslista så får du tips direkt till din e-post.

Vill du veta mer?

Anmäl dig till vår nyhetslista så får du tips direkt till din e-post.

Några av våra kunder


Senaste på bloggen

På vår blogg kan du läsa mer om effektiva appar.


80 Ridge Street Media AB

Bättre och mer effektiv webb och appar med fokus på User Experience, Product Management, SEO, Webbutveckling. Knivsta, Uppsala.

Åsgatan 80
74145 Knivsta, Uppsala
Telefon 0735-336699
E-post info@ridgestreet.se
Webb
Facebook ridgestreet
Twitter @80ridgestreet
Google Plus Google+