Vi byter namn till Yetric AB. Läs mer om vad det innebär på yetric.com
logotype

80 Ridge Street Media

Vi är experter på User Experience

Användaren i fokus. Effektivare appar. Bättre lönsamhet.

Foto från Revet, Jonstorp

Webbutveckling

Publicerad av 

Webbutveckling är kunskapen om hur man bygger effektiva webblösningar på front-end och back-end. Genom att välja rätt tekniker på rätt plats ökar chansen att bygga en webbplats som uppfyller dina kunders behov och blir lättare att underhålla.

Vad är webbutveckling?

Webbutveckling är kunskapen om att kunna utveckla effektiva webblösningar från back-end till front-end. Vi ser idag hur den så kallade front-end-delen av webbutveckling blir mer och mer viktig då allt fler ställer större krav på realtidswebb och användarupplevelse. Tidigare räckte det att man kunde LAMP  (Linux, Apache, MySQL och PHP) för att ligga i framkant vad gäller webbutveckling, men idag finns en uppsjö av olika ramverk och tekniker och man ser en större skillnad mellan de som specialiserat sig på back-end och de som specialiserat sig på front-end, de brukar kallas front-end developer.

Webbramverk i Python, Ruby och PHP

Python, Ruby och PHP är de vanligaste språken idag för webbutveckling. De har de mest populära så kallade webbramverken: Ruby on rails, Django (Python) och exempelvis Slim (PHP). Ett webbramverk hjälper dig att fokusera på affärslogiken i din webbapplikation genom att de tillhandahåller dig lösningar på vanligt förekommande problem så du slipper lösa dem om och om igen. De flesta webbramverk är så kallade MVC-ramverk (Model-View-Controller) vilket hjälper webbutvecklare att separera logik från olika delar av systemet.

HTML5, CSS3 och JavaScript

Vi är djupt kunniga inom de nya teknologier som idag omämns HTML5. Vi har lång erfarenhet av avancerade gränssnitt byggda i JavaScript, CSS och HTML likväl som kompetens inom de nya möjligheter HTML5 och CSS3 ger oss med funktionalitet som Geo-baserade tjänster, lokal lagring av data och så vidare.

Mobil Webb

Idag exploderar den mobila webben med smarta telefoner med operativsystem som iOS och Android. iPhone och andra telefoner klarar av att visa HTML5 och CSS3 innehåll och det går att bygga väldigt avancerade webblösningar i mobilen. 80 Ridge Street Media har lång erfarenhet av webb i mobiler, inte bara iPhone och Android utan var delaktiga i att bygga upp Europas första mobila webbplattform värd namnet när Tre lanserade sina 3G-tjänster i början av 2000-talet.

Innehållshantering med CMS

Vi kan Content Management, eller innehållshantering, vi jobbar framför allt med stora Open Source lösningar som Drupal, Joomla och WordPress, men har även erfarenhet av att bygga lösningar på mer kommersiella produkter.

Gränssnittsutveckling

Vi på 80 Ridge Street Media utvecklar effektiva användargränssnitt för webben. Vi har över 10 års erfarenhet av att utveckla världsledande webbplatser med mycket trafik och med affärskritiska moment på webben. Vi svänger oss med begrepp som Long Polling, Web Sockets, HTML5, CSS3, AJAX, Comet och WAI om det behövs, men helst så lyssnar vi på vad användaren behöver och väljer teknik därefter, vi är väldigt duktiga på gränssnittsutveckling för webben.

 

Läs mer i vår blogg

Vill du lära dig mer om User Experience?

Anmäl dig till vår nyhetslista så får du tips direkt till din e-post.

Vill du lära dig mer om User Experience?

Anmäl dig till vår nyhetslista så får du tips direkt till din e-post.

Några av våra kunder


Senaste på bloggen

På vår blogg kan du läsa våra tankar kring User Experience.


80 Ridge Street Media AB

Bättre och mer effektiv webb och appar med fokus på User Experience, Product Management, SEO, Webbutveckling. Knivsta, Uppsala.

Åsgatan 80
74145 Knivsta, Uppsala
Telefon 0735-336699
E-post info@ridgestreet.se
Webb
Facebook ridgestreet
Twitter @80ridgestreet
Google Plus Google+